Skåp i köket

Har du, som så många andra, samlat på dig ett och annat som du egentligen inte vill gömma undan i skåpet, utan vill kunna visa upp för vänner och bekanta? Allt som oftast händer det att dessa prylar åker in i ett skåp, och till slut glöms bort.

Det finns en bra lösning på problemet, en lösning som använts i åratal, men då i första hand för att visa upp finporslinet eller de finaste glasen. Vi talar naturligtvis om vitrinskåpet. För ett antal år sedan stod det ett vitrinskåp i vardagsrummet hos de flesta som hade plats, och där radade man upp sina kristallglas och det allra finaste porslinet, menar man på Vitrinskåpet.se. Idag är det inte lika vanligt, och många tycker kanske att det känns lite gammalmodigt och mossigt att ställa ett sådant skåp bland all elektronik i vardagsrummet. Men, tycker du att vitrinskåp är ålderdomligt och trist har du förmodligen inte sett det stora utbudet av vitrinskåp som finns idag.

Ett vitrinskåp behöver inte alls vara det där klassiska träskåpet som du förmodligen kommer ihåg från mammas eller mormors hem. Det finns massor av tuffa vitrinskåp, i trä, stål eller annan metall, och modellerna är många. Det är ingen konst att hitta ett vitrinskåp som passar in, oavsett vilken inredningsstil du gillar. Snygga, eleganta, tuffa, råa, söta, lantliga, romantiska eller klassiska – det är bara att välja. Och du behöver naturligtvis inte ställa in fina kaffekopparna eller likörglasen i skåpet, utan du ställer in de föremål du vill visa upp. Personliga föremål som visar att det är just du som bor här, eller minnen som du samlat på dig under livets gång.

Ett personligt valt vitrinskåp, fyllt med det du gillar bäst, blir den mest personliga och speciella inredningsdetalj man kan tänka sig. Och det kommer garanterat att ge ditt hem en personlig prägel. Ingen behöver tveka om vem som bor här.

En kul detalj i köket

Men, vitrinskåpet behöver naturligtvis inte stå i vardagsrummet om du inte tycker det passar där. Har du plats kan ett fint vitrinskåp vara en kul detalj i köket, till exempel. Där kan du, istället för finporslinet, förvara det porslin och de bruksföremål som du använder dagligen i din matlagning. Du får en bra överblick över alla saker, och du kommer enkelt åt dem. Lite som att förvara på öppna hyllor, som är så populärt, men du slipper extrajobbet med disk och dammtorkning, eftersom allt står inne i skåpet. Att ställa in ett väl utvalt vitrinskåp i köket kan vara det där lilla extra som gör att köket känns helt nytt, utan att du behövt kosta på en massa jobb eller pengar.

Men även i hemmets andra delar kan ett vitrinskåp i valnöt finna sin plats. Gillar du att pyssla, har du en konstnärlig ådra, kan ett vitrinskåp ge dig möjlighet att få visa upp dina alster för alla som besöker hemmet. Ordna en egen, personlig, utställning, där du enkelt kan ändra om allt eftersom nya alster färdigställs. Skåpet blir ditt eget lilla skyltfönster där du verkligen får en chans att visa vad du kan.